Sürpriz lezzetler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün ters köşe lezzetlere yer veriyorum... Normalde başka formlarda görmeye alışkın olduğumuz malzemelerin sıra dışı kullanımları mümkün. Kadayıf, irmik denilince hemen aklımıza tatlı lezzetler geliyor. Acı biberi ise asla bir çikolatalı lezzetin içinde düşünemeyiz, öyle değil mi? Ama değil. Deneyin, görün, pişman olmayacaksınız.
İRMİKLİ KÖFTE
MALZEMELER
YAPILIŞI: İrmiği su ile ıslatıyoruz. Kıymayı da ekleyerek karıştırıyoruz. Rendelenmiş ve avuç içi ile iyice sıktığımız susuz soğanı, baharatları ve yumurtayı ekliyoruz. Köfte harcımızı karıştırmadan üzerine yarım çay kaşığı karbonatı ve 1-2 damla limon suyunu ekliyoruz. Harcımızı iyice yoğurarak, 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Köfte şekli veriyoruz. Döküm tavamızı fırça ile yağlıyoruz ve ısıtıyoruz. Çevirerek pişiriyoruz.
KADAYIFLI İÇ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tereyağı ve sıvı yağda soğanı kavuruyoruz. Yıkanan pirinçleri ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Sırasıyla badem, kuş üzümü ve kuru üzüm koyuyoruz. Tuz, şeker ve tarçın ekleyip, suyu ilave ediyoruz. 1 çay bardağı sıcak suda zerdeçalı karıştırıp onu da tencereye döküp pişiriyoruz. 100 gram tereyağını eritiyoruz. Kadayıfla harmanlıyoruz. Cam fırın kabına kadayıfları döşüyoruz. Pilavı kadayıfların içine boşaltıyoruz. Üstünü folyoyla kapatıyoruz. Kadayıfları 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
ACILI ÇİKOLATALI PUDİNG
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurta sarısı, toz şeker, süt ve unu bir tencereye alıyoruz. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırıyoruz. Muhallebi ılıklaştıktan sonra pul biber ve karabiberi de ekliyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."